Als gevoel de vrijheid krijgt, ontstaat er ruimte.

KinderNEI

 Ik vind het heerlijk om met kinderen te werken. Ze zijn nog zo onbevangen, open, eerlijk en vooral een spiegel voor iedere ouder.

Kinderen vinden het vaak moeilijk hun gevoelens onder woorden te brengen. Emoties kunnen niet verwerkt worden en uiten zich in lichamelijke pijntjes, zoals buikpijn en hoofdpijn. Sommige kinderen gaan weer bedplassen of krijgen driftbuien.

NEI kan helpen het probleem zichtbaar te maken, het is een fijne methode voor kinderen. Er zijn geen lange praat-sessies nodig en ze hoeven de onverwerkte gebeurtenis niet opnieuw te beleven. De methode werkt hetzelfde als bij volwassenen. Natuurlijk pas ik mijn taalgebruik aan op de leeftijd van het kind. Het is belangrijk dat het kind gehoord en begrepen wordt vanuit liefde en respect. Hele kleine kinderen kunnen via één van de ouders getest worden d.m.v. een foto.

Omdat kinderen nog dicht bij zichzelf staan vinden er met de NEI methode vaak snelle en grote veranderingen plaats. Soms zijn er ook veranderingen nodig bij de ouder omdat, zoals ik al zei, kinderen hun ouders spiegelen.

 

KinderNEI kan onder andere toegepast worden bij:

·        angsten

·        onzekerheid

·        bedplassen

·        huilbaby’s

·        woede-uitbarstingen

·        pesten of gepest worden

·        niet lekker in zijn/haar vel zitten